Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Chili con pollo med bönor och vitlökskräm
Med kycklingfärs, lite goda kryddor och blandade bönor är middagen klar på mindre än en halvtimme. Servera chili con pollon med ris, matvete eller ett gott bröd.
400 g kycklingfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 palsternacka
1 grön chili
2 msk tomatpuré
½ msk spiskummin
2 tsk paprikapulver
400 g krossade tomater
1 kanelstång
1 förp Gogreeen Svarta bönor
1 förp Gogreen Ekologiska Kidneybönor
2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1 knippe koriander
Smör eller rapsolja till stekning
Salt och cayennepeppar
Ris eller matvete till servering
- Skala lök, vitlök, morot och palsternacka. Finhacka lök, vitlök och chili. Skär rotfrukterna i små tärningar.
- Hetta upp en stor stekpanna med smör eller olja och fräs kycklingfärsen och rotfruktstärningarna i några minuter tills de fått lite färg. Tillsätt sedan lök, vitlök och chili och stek vidare några minuter. Tillsätt tomatpuré och kryddor och fräs ytterligare någon minut.
- Blanda ner de krossade tomaterna och kanelstången och låt puttra på svag värme ca 10 – 15 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.
- Häll av spadet från bönorna och skölj dem.
- Blanda ihop gräddfilen med en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ner bönorna i chilin och låt dem bli varma. Servera chilin med ris eller matvete och toppa med gräddfilen och koriander.