Flankstek med puré på vita bönor.

Flankstek med puré på vita bönor, tomatvinägrett och sojabönsströssel


4 portioner

600 g flankstek
Smör
Olivolja
Salt och svartpeppar

2 vitlöksklyftor
2 bananschalottenlökar
1 dl torrt vitt vin
3 dl kycklingbuljong
2 förpackningar GoGreen Ekologiska stora vita bönor

100 g smör
200 g coctailtomater
½ kruka färsk timjan

Salt och svartpeppar
Ca 1 tsk citronsaft
Ca 150 g blandad grönsallad med späda skott
1 msk olivolja
1 tsk röd balsamvinäger
1 påse GoGreen rostade sojabönor

30 minuter
  1. Tag fram köttet så att det blir rumstempererat.
  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs glansigt i en kastrull med smör. Slå på vatten och buljong och tillsätt bönorna. Mixa med mixerstav till en slät puré. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  3. Bryn smöret i en kastrull. Halvera cocktailtomaterna och tillsätt i smöret tillsammans med repad timjan. Smaka av med salt och peppar. Salta och peppra köttet rejält. Stek hastigt på båda sidor i en het stekpanna med smör. Låt vila ett par minuter och skär sedan i grova strimlor. 
  4. Blanda salladen med olja, vinäger salt och peppar. Arrangera allt på tallrik och strössla över sojabönor.

2,8/5 baserat på 149 röster.