Chili con kyckling med svarta bönor och kakao.

Chili con kyckling med svarta bönor och kakao

En chili smaksatt med rejält med vitlök, spiskummin och kakao värmer gott när höstkvällarna blir kallare. Den mustiga grytan går även att göra vegetarisk genom att utesluta kycklingen och använda grönsaksfond eller -buljong.


4 portioner

Chili con kyckling
400 g kycklinglårfilé
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 röd chili
1 msk malen spiskummin
1 msk torkad oregano
2 tsk kakao
1 tsk råsocker
1 förp Go Green Ekologiska Krossade Tomater
4 dl kokta Go Green Svenskodlade Svarta Bönor
1 msk kycklingfond eller 1 tärning hönsfond
1-2 dl vatten

Vitlöksgräddfil
1 stor vitlöksklyfta
3 dl gräddfil

Till servering
Sallad
Nachos 

Salt och peppar
Olja till stekning

40 minuter

 1.  Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär paprikan i centimeterstora tärningar. Finhacka chilin.

 2.  Hetta upp en stor stekpanna med olja. Fräs kycklingen tills den fått fin färg. Salta och peppra. Tillsätt sedan lök, vitlök och paprika och fräs vidare några minuter tills löken mjuknat och börjat få färg. Tillsätt spiskummin, oregano, kakao och socker och fräs ytterligare ett par minuter. Salta och peppra. Tillsätt krossade tomater och vatten och låt alltihop puttra samman några minuter, tills kycklingen är genomtillagad och grönsakerna mjuka. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer socker.

 3.  Pressa eller finhacka vitlöken och blanda samman med gräddfilen i en skål. Smaka av med salt och peppar.

 4.  Skölj salladen.

 5.  Servera chilin tillsammans med vitlöksgräddfil, sallad och nachos.


3,1/5 baserat på 545 röster.