Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
En chili smaksatt med rejält med vitlök, spiskummin och kakao värmer gott när höstkvällarna blir kallare. Den mustiga grytan går även att göra vegetarisk genom att utesluta kycklingen och använda grönsaksfond eller -buljong.
Chili con kyckling
400 g kycklinglårfilé
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 röd chili
1 msk malen spiskummin
1 msk torkad oregano
2 tsk kakao
1 tsk råsocker
1 förp Go Green Ekologiska Krossade Tomater
4 dl kokta Go Green Svenskodlade Svarta Bönor
1 msk kycklingfond eller 1 tärning hönsfond
1-2 dl vatten
Vitlöksgräddfil
1 stor vitlöksklyfta
3 dl gräddfil
Till servering
Sallad
Nachos
Salt och peppar
Olja till stekning
1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär paprikan i centimeterstora tärningar. Finhacka chilin.
2. Hetta upp en stor stekpanna med olja. Fräs kycklingen tills den fått fin färg. Salta och peppra. Tillsätt sedan lök, vitlök och paprika och fräs vidare några minuter tills löken mjuknat och börjat få färg. Tillsätt spiskummin, oregano, kakao och socker och fräs ytterligare ett par minuter. Salta och peppra. Tillsätt krossade tomater och vatten och låt alltihop puttra samman några minuter, tills kycklingen är genomtillagad och grönsakerna mjuka. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer socker.
3. Pressa eller finhacka vitlöken och blanda samman med gräddfilen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
4. Skölj salladen.
5. Servera chilin tillsammans med vitlöksgräddfil, sallad och nachos.
Your rating: