Bondens special

Bondens special

Till detta pizzarecept bakas kycklingfiléerna separat för att sedan skäras i skivor och läggas på de färdiggräddade pizzorna. Man kan också skära de råa filéerna i tunna skivor och låta dem tillagas direkt på pizzan för att spara tid. Pizzan toppas med en hemgjord majonnäs smaksatt med dragon vilket ger fina lakritstoner som passar mycket bra till tomatsåsen och fänkålen.


4 portioner

1 sats Pizzadeg – grundrecept
1 sats tomatsås till hemlagad pizza

Ca 400 g kycklingfilé
2 msk smör
2 zucchini
1 fänkål
200 g riven prästost
1 dl sesamfrön

Majonnäs smaksatt med dragon
2 äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
3 dl solrosolja
1 kruka dragon
Salt och peppar

2 timmar 30 minuter
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en smord, ugnsfast form. Salta och peppra och klicka över smöret. Låt dem sedan baka i ugnen i 15 - 20 minuter. 
  3. Skiva under tiden zucchinin och fänkålen tunt. Riv osten grovt.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i fyra delar och kavla sedan ut till tunna pizzabottnar. För över till bakplåtspapper. 
  5. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt vila medan pizzorna förbereds. Höj ugnstemperaturen till 250 grader. Ställ in en plåt i ugnen och låt den bli varm.
  6. Bred ett tunt lager tomatsås på varje pizzabotten och strö sedan över osten. Toppa med zucchini, fänkål och sesamfrön. Salta och peppra.
  7. För över pizzan på den heta ugnsplåten och grädda den sedan i mitten av ugnen ca 10-15 minuter, eller tills pizzan fått fin färg. Upprepa med de andra pizzorna.
  8. Förbered under tiden majonnäsen: Finhacka dragonbladen. Blanda äggulor, vitvinsvinäger och dijonsenap i en skål. Tillsätt sedan oljan försiktigt i en tunn stråle under konstant vispning tills all olja är blandad. Vänd ner dragonen och smaka av med salt och peppar. 
  9. Skär upp kycklingen i fina, sneda skivor. Lägg kycklingskivorna på pizzan och toppa varje skiva kyckling med lite majonnäs.

3,5/5 baserat på 327 röster.