Vårgrön sparrispasta med lagrad Svecia och citronkräm.

Vårgrön sparrispasta med lagrad Svecia och citronkräm

Sparris och citronkräm sätter smak på denna enkla men ändå lyxiga pastarätt som också är helt vegetarisk. 


4 portioner

400 g Kungsörnen Prima Tagliatelle

2 knippen grön sparris
2 knipplökar
1 förp GoGreen Ekologiska Gröna ärter
200 g vällagrad Sveciaost
100 g ärtskott
1 dl GoGreen Pumpakärnor

200 g färskost
Zest av 1 citron
1 msk citronsaft

Smör till stekning 
Salt och peppar 

20 minuter
  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  2. Skär av den nedre, träiga delen på sparrisen. Skär resterande del i sneda slantar. Finstrimla knipplökarna. Häll av vattnet från ärterna. Tärna osten i små kuber. Dela ärtskotten i hälften.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med smör och stek sedan sparrisen i några minuter tills den fått lite färg men fortfarande har spänst kvar. Tillsätt ärterna och löken och låt fräsa några minuter. Vänd ner ärtskotten och smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta under tiden pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de börjar knäppa. 
  5. Riv skalet från citronen på finaste sidan av rivjärnet. Rör ihop färskost med citronzest och citronsaft till en god kräm. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda ihop pastan med sparris- och ärtfräset. Toppa med citronkrämen, osten och pumpakärnorna. Servera!

3,5/5 baserat på 248 röster.