Lammkorv med kryddig bön- och tomatsås.

Lammkorv med kryddig bön- och tomatsås

Goda, svenskodlade vita bönor serveras här i en kryddstark tomatsås som passar särskilt bra till just lamm. Den svalkande yoghurten som serveras till blir pricken över i!    


4 portioner

300 g lammkorv eller annan god korv

Bön- och tomatsås
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd chili
2 tsk spiskummin
2 förp Go Green Ekologiska Krossade Tomater
3 dl  Go Green Ekologiska Stora Vita Bönor
1 nypa socker
½ kruka oregano

Till servering
2 dl turkisk yoghurt 

Olivolja till stekning
Salt peppar 

30 minuter
  1. Börja med tomatsåsen: Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Fräs lök, vitlök och chili utan att det tar färg i några minuter. Tillsätt spiskummin och fräs vidare ett par minuter. Slå över de krossade tomaterna och låt puttra på medelvärme i ca 15 min. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Rör ner bönorna och låt puttra ytterligare fem minuter.
  3. Stek korven i olivolja.
  4. Repa och hacka oreganon lätt och rör ner i tomat- och bönsåsen.
  5. Skär korven i bitar och servera tillsammans med bön- och tomatsås och yoghurt. 

3,1/5 baserat på 507 röster.