Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Tagliatelle med nässlor, ugnsbakad lax & löskokta ägg
En fräsch pastarätt som andas vår och är full av nyttiga vitaminer! Se till att plocka de spädaste nässlorna och att förvälla dem i kokande vatten i några minuter innan de fräses tillsammans med vitlöken. Har man inte nässlor runt knuten går det bra att byta ut dem mot spenat, mangold eller savoykål.
400 g Kungsörnen Fiberpasta Spaghetti
500 g färsk laxfilé
50 g smör
4 ägg
300 g/3 dl förvällda nässlor
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl grädde
Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra laxen och lägg i en ugnsfast form. Klicka över smöret. Låt baka i 10 minuter, eller tills laxen har en innertemperatur på ca 55 grader.
2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet i välsaltat vatten.
3. Löskoka äggen och skala dem.
4. Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs nässlorna lätt tillsammans med vitlöken. Tillsätt grädden och låt koka ihop i någon minut. Salta och peppra och vänd ner pastan.
5. Bryt laxen i vackra bitar, dela äggen och servera tillsammans med den nässelfrästa pastan.