Räkpasta med tomat, chili och persilja.

Räkpasta med tomat, chili och persilja

En enkel och snabblagad rätt med få ingredienser som ändå får mycket smak tack vare vitlöken och persiljan. Vill man utöka grönsaksinnehållet är spenat eller broccoli goda alternativ.


4 portioner

400 g Kungsörnen Spaghettini
2 msk smör 

2 vitlöksklyftor
1 röd chili
400 g cocktailtomater
1 knippe persilja
ca 500 g räkor i lake eller 500 g skalade räkor
2 dl riven, lagrad prästost

Salt och peppar
Smör eller olja till stekning

25 minuter
  1. Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt smör och håll varmt under lock fram till servering.
  2. Skala vitlöken och finhacka den och chilin. Dela cocktailtomaterna på hälften. Hacka persiljan grovt.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med rejält med smör eller olja. Fräs vitlök och chili ett par minuter. Tillsätt cocktailtomater och fortsätt fräsa i ytterligare några minuter. Blanda ner räkor och persilja och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera pastan tillsammans med riven prästost.

3,2/5 baserat på 699 röster.