Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Glaserade morötter med quinoa, spiskummin och kidneybönor
Morötterna steks i smör och honung och får en kryddstark orientalisk smak! Lite roligare än rårivna?
2 dl GoGreen quinoa
800 g morötter gärna i olika färger
1 förp GoGreen kokta kidneybönor
1 röd chilifrukt
1 msk spiskummin mald
1-2 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
50 g smör
Salt och svartpeppar
1 kruka koriander
- Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala morötterna och skär ner i grova bitar.
- Skölj bönorna.
- Rosta sesamfröna i torr panna tills de fått fin färg och doftar gott. För över till en tallrik och låt svalna.
- Stek morötterna i smöret på medelvärme, ca 5 minuter. Tillsätt därefter finhackad chili, spiskummin, honung samt vinäger. Låt fräsa ytterligare 5 minuter eller till morötterna är mjuka men ändå har lite tuggmotstånd kvar. Tillsätt quinoa och bönor.
- Justera smaken med salt, peppar och eventuellt mer honung eller vinäger. Hacka koriandern grovt och blanda ner precis före servering.