Glaserade morötter med quinoa, spiskummin och kidneybönor.

Glaserade morötter med quinoa, spiskummin och kidneybönor

Morötterna steks i smör och honung och får en kryddstark orientalisk smak! Lite roligare än rårivna?


4 portioner

2 dl GoGreen quinoa
800 g morötter gärna i olika färger
1 förp GoGreen kokta kidneybönor
1 röd chilifrukt
1 msk spiskummin mald
1-2 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
50 g smör
Salt och svartpeppar
1 kruka koriander

40 minuter
  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala morötterna och skär ner i grova bitar.
  3. Skölj bönorna.
  4. Rosta sesamfröna i torr panna tills de fått fin färg och doftar gott. För över till en tallrik och låt svalna.
  5. Stek morötterna i smöret på medelvärme, ca 5 minuter. Tillsätt därefter finhackad chili, spiskummin, honung samt vinäger. Låt fräsa ytterligare 5 minuter eller till morötterna är mjuka men ändå har lite tuggmotstånd kvar. Tillsätt quinoa och bönor.
  6. Justera smaken med salt, peppar och eventuellt mer honung eller vinäger. Hacka koriandern grovt och blanda ner precis före servering.

3,2/5 baserat på 179 röster.