Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
En saftig kaka som får ett täcke av havregryn, solrosfrön och blåbär. Godast blir den tillsammans med vispad grädde, eller eventuellt lite vispad grädde blandad med nån matsked gräddfil.
50 g smör
½ dl råsocker
1 ½ dl AXA havregryn
1 dl GoGreen solroskärnor
225 g rumsvarmt smör
3 ägg
1 dl socker
1 citron, cest
4 dl Kungsörnen vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g mandelmassa
200 g blåbär
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en rund springform, ca 2 l. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt socker och låt smälta. Tillsätt havregryn och solroskärnor och stek blandningen under omrörning ca 5 minuter eller tills havregrynen fått fin färg och det doftar gott. Häll havre- och solrosblandningen i botten av formen. Låt svalna.
Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Blanda ner citroncest och rör sedan ner äggen ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver noga och rör ner i smeten tillsammans med riven mandelmassa.
Strö över blåbären och häll därefter över kaksmeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten. Låt kakan svalna i formen och vänd den sedan upp och ned vid servering.
Your rating: