Tagliatelle i krämig lins- och tomatsås.

Tagliatelle i krämig lins- och tomatsås

En mycket enkel och snabblagad pastarätt där röda linser får koka i en god tomatsås som rundas av med lite grädde. Hela anrättningen toppas sedan med kapris och rikliga mängder riven, vällagrad ost.


4 portioner

400 g Kungsörnen Prima Tagliatelle Vit Fiber

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ½ dl Go Green Röda linser
1 msk tomatpuré
1 förp Go Green Ekologiska Krossade tomater
1 knippe timjan
½ dl kapris 
1 dl grädde

Smör till stekning
Salt och peppar 
1 nypa socker

2 dl riven vällagrad ost till servering

25 minuter
  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Spola linserna under rinnande vatten i en sil. 
  3. Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs sedan lök, vitlök och tomtpuré. Tillsätt linserna och låt fräsa ytterligare någon minut. Slå över de krossade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 10 min eller tills linserna är mjuka. Späd eventuellt med lite vatten om det blir torrt. Repa bladen från timjanen och blanda i såsen tillsammans med grädden och kaprisen. Smaka av såsen med salt, peppar och socker.
  4. Servera pastan i djupa skålar tillsammans med lins- och tomatsåsen. Toppa med riven ost.

3,1/5 baserat på 648 röster.