Ärtpasta med citron och parmesan.

Ärtpasta med citron och parmesan

En enkel och mycket snabblagad rätt som går hem hos de allra flesta. Pastan är helt vegetarisk men passar även bra att servera tillsammans med knaperstekt bacon, rökt lax eller kanske någon god flatrökt skinka. Se till att inte snåla med parmesanen!


4 portioner

400 g Kungsörnen Prima Penne
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
200 g ärter
1 citron
Ca 2 dl riven parmesan
Salt och peppar

20 minuter
  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll sedan av vattnet och tillsätt lite smör.
  2. Dela under tiden purjolöken längs med och skölj den noga. Finstrimla purjolöken och finhacka vitlöksklyftorna.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs purjolök och vitlök på medelvärme tills de mjuknat, men utan att de tar färg.
  4. Tillsätt ärterna och låt steka tills de blivit varma och fått en klargrön färg.
  5. Skölj citronen noga och riv skalet på finaste sidan av rivjärnet. Blanda ner citronskalet, parmesanen och pennen i ärtfräset. Smaka av med salt och peppar och servera direkt!

3,4/5 baserat på 358 röster.