Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Vegetarisk rödbetssallad med ägg
För den som inte gillar sill i sin rödbetssallad kommer här ett recept att värt att testa. Med bönor, rostade pumpakärnor och ägg fås en, om möjligt, ännu godare sallad.
Rödbetssallad:
500 g rödbetor
3 ägg
1 äpple
1 liten röd lök
1 förp Go Green Stora Ekologiska Vita bönor
Dressing
½ dl majonnäs
1 ½ dl crème fraiche
½ msk dijonsenap
1 msk söt senap
½ dl Go Green Rostade Pumpakärnor
Salt och peppar
- Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten, stora betor blir mjuka på ca 45 min, mindre på 35 min. Häll av vattnet och låt svalna. Dra av skalet med händerna.
- Koka äggen.
- Skär rödbetor och äpple i mindre tärningar. Finhacka rödlöken. Häll av vattnet från bönorna.
- Blanda samman majonnäs, crème fraiche, dijonsenap och söt senap i en bunke. Blanda ihop dressingen med rödbetor, äpple, lök och bönor. Smaka av med salt och peppar.
- Skala äggen och skär i fina klyftor.
- Lägg upp salladen på ett fat eller i en skål. Toppa med äggen och de rostade pumpakärnorna.