Vegetarisk rödbetssallad med ägg.

Vegetarisk rödbetssallad med ägg

För den som inte gillar sill i sin rödbetssallad kommer här ett recept att värt att testa. Med bönor, rostade pumpakärnor och ägg fås en, om möjligt, ännu godare sallad.


4 portioner

Rödbetssallad:
500 g rödbetor
3 ägg
1 äpple
1 liten röd lök
1 förp Go Green Stora Ekologiska Vita bönor

Dressing
½ dl majonnäs
1 ½ dl crème fraiche
½ msk dijonsenap
1 msk söt senap

½ dl Go Green Rostade Pumpakärnor

Salt och peppar

 

60 minuter
  1. Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten, stora betor blir mjuka på ca 45 min, mindre på 35 min. Häll av vattnet och låt svalna. Dra av skalet med händerna.
  2. Koka äggen.
  3. Skär rödbetor och äpple i mindre tärningar. Finhacka rödlöken. Häll av vattnet från bönorna.
  4. Blanda samman majonnäs, crème fraiche, dijonsenap och söt senap i en bunke. Blanda ihop dressingen med rödbetor, äpple, lök och bönor. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala äggen och skär i fina klyftor.
  6. Lägg upp salladen på ett fat eller i en skål. Toppa med äggen och de rostade pumpakärnorna.  

3,4/5 baserat på 230 röster.