BLT sandwich i krovbröd.

”BLT – sandwich” i korvbröd

Korvbröd kan såklart fyllas med annat än korv! Här fyller vi de lite grövre bröden med saftig kyckling, krispigt bacon och sallad och en egengjord majonnäs med smak av citron och dragon. Majonnäsen passar även jättebra tillsammans med kokt eller grillad fisk eller grönsaker.


4 portioner

1 citron
1 msk färsk dragon
1 äggula
1 tsk senap
1 ½ - 2 dl neural olja

 2 tomater
1 röd lök
ca 100 g krispig sallad

140 g bacon
4 kycklingfiléer
Salt och svartpeppar

8 Korvbrödsbagarn Fiberrika Korvbröd

35 minuter
  1. Börja med majonnäsen. Finriv det yttersta skalet av citronen. Finhacka dragonbladen. Rör ihop äggula, någon matsked citronsaft och senap i en bunke. Rör sedan ner oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, tills majonnäsen är tjock och blank. Tillsätt eventuellt ett par droppar vatten om den blir för tjock. Smaka av med dragonblad, salt, peppar och eventuellt lite mer citronsaft.
  2. Förvara majonnäsen i kylen till servering.
  3. Skär tomaterna och rödlöken i tunna skivor. Skölj salladen.
  4. Skär varje kycklingfilé i fyra strimlor.
  5. Stek baconet i en torr panna tills det är krispigt och fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Behåll fettet i pannan.
  6. Stek därefter kycklingen i samma panna tills den fått fin färg och är genomtillagad. Peppra lätt.
  7. Öppna korvbröden och stek dem i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Baconet, kycklingen och bröden kan även grillas om vädret tillåter! Pensla då kycklingen med olja innan grillning.
  8. Montera sedan härliga BLT-mackor med kyckling, bacon, sallad och majonnäs!

3,5/5 baserat på 281 röster.