Lingonmuffins med vit choklad och kardemummakräm.

Lingonmuffins med vit choklad och kardemummakräm

Klassiska muffins som fylls med lingon och vit choklad. För att göra dem extra smarriga toppas de med en kräm smaksatt med kardemumma.


Ca 15 muffins

Muffins

100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g vit choklad
1 dl lingon

Kardemummakräm
2 dl vispgrädde
100 g färskost
½ tsk malen kardemumma
½ dl florsocker

1 dl lingon till garnering

40 minuter
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med mjölken.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
  4. Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt. Hacka chokladen i små bitar.
  5. Vispa ner smör och mjölk i äggvispet. Sikta ner mjölblandningen. Rör snabbt ihop till en slät smet. Rör ner vit choklad och lingon.
  6. Fyll smeten i muffinsformar. Grädda ca tio min, eller tills muffinsen fått fin färg och är torra inuti. Ta ut och låt svalna helt innan toppingen bres på.
  7. Vispa grädden lätt. Tillsätt färskost, kardemumma och florsocker och fortsätt vispa tills smeten är slät och fast.
  8. Bre eller spritsa på krämen på muffinsen och toppa med lingon.

3,5/5 baserat på 336 röster.