Vegetarisk höstpytt med svamp och skockor.

Vegetarisk höstpytt med svamp och skockor

En smarrig pytt i panna som tar till vara på höstens alla läckerheter. Det tar sin lilla tid att råsteka potatis och skockor, vill man snabba på tillagningen kan man koka dem lätt i några minuter innan de hamnar i pannan.


4 portioner

Pytt
400 g potatis
400 g jordärtskockor
2 vitlöksklyftor
300 g blandad höstvamp
2 svenska sötsyrliga äpplen
1 förp Go Green Kikärter

Timjankräm
½ kruka timjan
4 cornichons
2 dl crème fraiche

Till servering
100 g blandad sallad
4 ägg

Salt och peppar
Rapsolja och smör tills stekning

40 minuter
  1. Skala och skär potatis och jordärtskockor i mindre tärningar. Skala vitlöksklyftorna men behåll dem hela. Dela svampen i mindre bitar. Skär äpplet i tunna klyftor. Häll av spadet från kikärterna.
  2. Hetta upp två stora stekpannor med olja. Fördela potatis, jordärtskockor och vitlöksklyftor i stekpannorna. Stek på medelvärme i ca 15 min eller tills potatis och skockor börjat mjukna och fått lite färg.
  3. Tillsätt en klick smör i båda pannorna. Tillsätt svampen och fortsätt steka tills svampen fått fin färg. Blanda ner äpple och kikärter. Fortsätt fräsa ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Repa bladen från timjanen. Hacka cornichons. Blanda samman timjan, cornichons och crème fraiche i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skölj salladen.
  6. Stek äggen i smör och olja. Salta och peppra.
  7. Servera pytten tillsammans med sallad, ägg och timjankräm.

3,1/5 baserat på 594 röster.