Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Havreflakes med rabarberkompott och vaniljfil
Lyxig frukost som blir extra fin om den serveras i glas. Välj gärna en fil som är lite tjockare, exempelvis Fjällfil. Turkisk eller grekisk yoghurt blir också gott!
Rabarberkompott
5 rabarberstjälkar
½ dl socker
½ tsk kardemumma
Vaniljfil
1 l fet fil
½ tsk vaniljpulver och 1 msk florsocker, eller 2 tsk vaniljsocker
Till servering
4 dl AXA Havre Flakes
- Skala rabarbern och skär i ca 2 cm breda bitar. Mortla kardemumman.
- Lägg rabarbern i en kastrull, tillsätt socker, kardemumma och någon matsked vatten. Låt puttra samman under omrörning, ca 10 minuter eller tills rabarbern mjuknat. Justera eventuellt smaken med lite mer socker.
- Blanda filen med vaniljpulver och florsocker, alternativt vaniljsocker.
- Häll upp filen i skålar eller glas och toppa med rabarberkompott och havreflakes.