Rabarberkompott med havreflakes.

Havreflakes med rabarberkompott och vaniljfil

Lyxig frukost som blir extra fin om den serveras i glas. Välj gärna en fil som är lite tjockare, exempelvis Fjällfil. Turkisk eller grekisk yoghurt blir också gott!


4 portioner

Rabarberkompott
5 rabarberstjälkar
½ dl socker
½ tsk kardemumma

Vaniljfil
1 l fet fil
½ tsk vaniljpulver och 1 msk florsocker, eller 2 tsk vaniljsocker

Till servering
4 dl AXA Havre Flakes

30 minuter
  1. Skala rabarbern och skär i ca 2 cm breda bitar. Mortla kardemumman.
  2. Lägg rabarbern i en kastrull, tillsätt socker, kardemumma och någon matsked vatten. Låt puttra samman under omrörning, ca 10 minuter eller tills rabarbern mjuknat. Justera eventuellt smaken med lite mer socker.
  3. Blanda filen med vaniljpulver och florsocker, alternativt vaniljsocker.
  4. Häll upp filen i skålar eller glas och toppa med rabarberkompott och havreflakes.

3,5/5 baserat på 436 röster.