Majsknäcke och kumminsmör.

Majsknäcke och kumminsmör

Ett riktigt sprött knäckebröd som dessutom är glutenfritt. När kummin och andra torkade kryddor rostas kommer smaken fram ordentligt. Smöret är även gott att smaksätta med fänkålsfrö eller anis.


15 portioner

Majsknäcke
50 g vällagrad prästost
2 dl Kungsörnen Majsmjöl
½ dl Go Green Linfrö
½ dl Go Green Oskalat Sesamfrö
½ dl Go Green Pumpakärnor
½ dl Go Green Solroskärnor
2 msk rapsolja
2 ½ dl vatten

Fänkålssmör
2 msk kumminfrö
150 g smör, rumstempererat

Salt 

 

2 timmar
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Riv osten fint.
  3. Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet i en bunke.
  4. Koka upp vattnet, låt det svalna något och rör sedan ner det i bunken. Smaka av smeten med salt.
  5. Bred ut smeten tunt på en eller två plåtar täckta med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 45-75 min (tiden varierar beroende på ugn), eller tills knäcket torkat. Öppna gärna ugnen ett par gånger under gräddningen så att ångan släpps ut. Passa ugnen så att knäcket inte bränns. Låt svalna på plåten och bryt sedan i bitar.
  7. Rosta kummin i en torr stekpanna tills de fått lite färg och det doftar gott. Häll över på en tallrik och låt svalna. Mortla sedan lätt och rör samman med smöret. Smaka av med salt.

3,3/5 baserat på 338 röster.