Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Nävgröt med fläsk
I Lantmännens podcast Matsamtalet avsnitt 30 tipsar mästerkocken Sigrid Bárány om skrädmjöl, ett rostat havremjöl. Här kommer ett tips på nävgröt, som innehåller just det. Smaklig spis!
Recept: Sigrid Bárány Fotograf: Lina Haskel
7 dl vatten
1 tsk salt
500 g skrädmjöl
Rimmat fläsk
Lingonsylt
- Stek rimmat fläsk och ställ åt sidan. Spara flottet i pannan och håll varmt.
- Koka upp vatten och salt. Slå över skrädmjölet så att det täcker ytan. Sätt på locket och ångkoka mjölet några minuter. Stampa gröten grovt med en trägaffel så att du får en klumpig och ganska torr gröt.
- Servera gröten varm med stekt fläsk, fläskflott och lingonsylt.