Nävgröt med fläsk

I Lantmännens podcast Matsamtalet avsnitt 30 tipsar mästerkocken Sigrid Bárány om skrädmjöl, ett rostat havremjöl. Här kommer ett tips på nävgröt, som innehåller just det. Smaklig spis!

Recept: Sigrid Bárány Fotograf: Lina Haskel

 


4-6 portioner

7 dl vatten

1 tsk salt

500 g skrädmjöl

Rimmat fläsk

Lingonsylt

15 minuter
  1. Stek rimmat fläsk och ställ åt sidan. Spara flottet i pannan och håll varmt.
  2. Koka upp vatten och salt. Slå över skrädmjölet så att det täcker ytan. Sätt på locket och ångkoka mjölet några minuter. Stampa gröten grovt med en trägaffel så att du får en klumpig och ganska torr gröt.
  3. Servera gröten varm med stekt fläsk, fläskflott och lingonsylt.

3,0/5 baserat på 642 röster.