Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
Förkylningskuren über alles. Mild, värmande och smakrik. Och slemlösande.
Recept: Sigrid Bárány Fotograf: Lina Haskel
Till buljongen:
Till soppan:
Lägg lök, selleri, morot, kycklingben, lagerblad och timjan i en slow cooker eller gryta. Om du kör i slow cooker, kör den på hög värme i 6-8 timmar. Kör du i gryta, koka upp, skumma av och låt sedan sjuda 3-4 timmar utan lock. Du kan eventuellt behöva späda med mer vatten.
Sila av buljongen och ta vara på kycklingköttet som du drar i mindre bitar.
Fräs de tärnade grönsakerna och vitlök i lite olivolja så att de mjuknar. Tillsätt resten av ingredienserna förutom persilja och koka pastan mjuk. Strö över persilja och servera.
För extra smak och förkylningsförsvar, låt en bit ingefära koka med i buljongen eller riv ner lite mot slutet. Servera med en extra dos omvårdande kärlek.