Krämig pasta med stekt broccoli, vita bönor och fetaost.

Krämig pasta med stekt broccoli, vita bönor och fetaost

Pastarätter han varieras i oändlighet och det är kanske just därför de blivit så populära. I denna variant låter vi broccoli och spenat koka ihop i en krämig sås som sedan toppas med solroskärnor och fetaost.


4 portioner

400 g Kungsörnen Prima Gemelli

2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 broccoli
150 g färskost
½ dl russin
½ dl vatten
1 förp Go Green Ekologiska Stora Vita bönor
150 g spenat
200 g fetaost
½ dl Go Green Rostade & Saltade solroskärnor

Smör till stekning
Salt och peppar

25 minuter
  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela ner broccolin i mindre buketter och skär stammen i skivor. 
  3. Hetta upp en stor stekpanna med smör och stek broccolin i några minuter tills den fått lite färg. Tillsätt schalottenlök och vitlök och låt fräsa ytterligare någon minut. Blanda ner färskost, russin och vatten och låt koka ihop till en sås. Späd eventuellt med mer vatten om det blir torrt.
  4. Häll av spadet från bönorna. Blanda ner bönor och spenat i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda den nykokta pastan med den krämiga broccolisåsen. Smula över fetaost och toppa med rostade solroskärnor.

3,4/5 baserat på 422 röster.