Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Anitha Schulmans tonfisksashimi Nobu style
600 g tonfisk
Salt och peppar
Neutral matolja
Isvatten
4 färska jalapeño
Nobus Matsuhisa-dressing
2 msk+2 tsk ljus, japansk soja
1 msk+1 tsk risvinäger
2 msk vatten
70 g mycket finhackad bananschalottenlök
0,5 g råsocker
En nypa havssalt
0,25 tsk senapspulver
En nypa nymalen svartpeppar
4 tsk druvkärnolja (eller annan neutral matolja)
4 tsk sesamolja
Till servering: rostat sesamfrö, tofu, algsallad, valfria grönsaker
- Salta och peppra tonfisken och stek den mycket hastigt i lite olja på hög värme. Lägg den sedan i isvatten så att stekningen stannar av.
- Skiva tonfisken i tunna skivor och lägg ut på fat. Skiva jalapeñon tunt och lägg en skiva på varje bit tonfisk.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen till och med svartpeppar, rör sedan tills sockret löst sig och det slutar knastra. Blanda i oljorna.
- Häll över marinaden över tonfisken. Lägg på tofu, algsallad eller vilka tillbehör du vill ha och strö över sesamfrö. Servera. Går också att göra med lax eller fint nötkött.