Anitha Schulmans tonfisksashimi Nobu style


4 portioner

600 g tonfisk
Salt och peppar
Neutral matolja
Isvatten
4 färska jalapeño
Nobus Matsuhisa-dressing
2 msk+2 tsk ljus, japansk soja
1 msk+1 tsk risvinäger
2 msk vatten
70 g mycket finhackad bananschalottenlök
0,5 g råsocker
En nypa havssalt
0,25 tsk senapspulver
En nypa nymalen svartpeppar
4 tsk druvkärnolja (eller annan neutral matolja)
4 tsk sesamolja

Till servering: rostat sesamfrö, tofu, algsallad, valfria grönsaker

20 minuter
20 minuter
  1. Salta och peppra tonfisken och stek den mycket hastigt i lite olja på hög värme. Lägg den sedan i isvatten så att stekningen stannar av.
  2. Skiva tonfisken i tunna skivor och lägg ut på fat. Skiva jalapeñon tunt och lägg en skiva på varje bit tonfisk.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen till och med svartpeppar, rör sedan tills sockret löst sig och det slutar knastra. Blanda i oljorna.
  4. Häll över marinaden över tonfisken. Lägg på tofu, algsallad eller vilka tillbehör du vill ha och strö över sesamfrö. Servera. Går också att göra med lax eller fint nötkött.

3,6/5 baserat på 157 röster.