Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Karamelliserade äpplen med ingefära, vaniljkräm och knaprig havretopping
Krispigt, sött och syrligt i en läcker kombination. Använd gärna svenska äpplen för den goda smakens skull. Ett mästerkocksrecept signerat Sigrid Bárány.
3-4 äpplen, gärna svenska, urkärnade och tärnade
2 msk smör
2 tsk riven färsk ingefära eller 1 tsk torkad
3 msk råsocker (eller strösocker)
2 msk hackad syltad ingefära (kan uteslutas)
1,5 dl vispgrädde
2 dl vaniljyoghurt
1 tsk vaniljsocker
2 dl Start!
- Stek äpplena i stekpanna på medelvärme i smör och ingefära tills de börjar mjukna. Tillsätt socker och eventuellt syltad ingefära och låt sockret smälta ner och karemelliseras. Ta stekpannan av värmen och låt äpplena svalna.
- Vispa grädden hårt och blanda med vaniljyoghurt och vaniljsocker.
- Varva äppeltärningar, vaniljkräm och Start! i fyra glas och servera genast.