Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Röda linsburgare med solroskärnor och sesamfrö- och koriandergräddfil
Linserna behöver inte kokas utan endast blötläggas ett par timmar. På så sätt får man krispiga linsburgare som med fördel steks eller friteras. Den goda sesam- och koriandergräddfilen är även ett utmärkt tillbehör till stekt eller grillad fisk eller som pålägg på macka.
Linsbiffar
4 dl GoGreen Röda Linser
2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
½ röd chili
2 dl GoGreen Rostade Solroskärnor
2 msk malen spiskummin
Sesam- och koriandergräddfil
2 dl GoGreen Sesamfrö Oskalat
1 knipplök
1 kruka koriander
3 dl gräddfil
Topping och bröd
2 tomater
Sallad
8st Korvbrödsbagarn Hamburgerbröd
Salt och peppar
Olja till stekning
- Skölj linserna och blöttlägg sedan i kallt vatten i ca 2 timmar.
- Finhacka vitlök, persilja och chili.
- Häll linserna i en sil och låt vattnet rinna av. Mixa ihop linser, vitlök, persilja, chili, solroskärnor och spiskummin i en matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
- Forma till 8 fina biffar och ställ kallt.
- Rosta sesamfrö i en torr stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
- Finstrimla knipplök och finhacka koriander.
- Blanda ihop gräddfil, sesamfrö, den gröna delen av löken (spara den vita delen till topping) och koriander. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva tomaterna och skölj salladen.
- Hetta upp rejält med olja i en stekpanna. Stek biffarna tills de fått in färg på båda sidor.
- Stek eller grilla hamburgerbröden.
- Bygg härliga hamburgare med sallad, tomater, lök och linsbiffar, sesam- och koriandergräddfil.