Linsburgare röda linser.

Röda linsburgare med solroskärnor och sesamfrö- och koriandergräddfil

Linserna behöver inte kokas utan endast blötläggas ett par timmar. På så sätt får man krispiga linsburgare som med fördel steks eller friteras. Den goda sesam- och koriandergräddfilen är även ett utmärkt tillbehör till stekt eller grillad fisk eller som pålägg på macka.


4 portioner

Linsbiffar
4 dl GoGreen Röda Linser
2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
½ röd chili
2 dl GoGreen Rostade Solroskärnor
2 msk malen spiskummin

Sesam- och koriandergräddfil
2 dl GoGreen Sesamfrö Oskalat
1 knipplök
1 kruka koriander
3 dl gräddfil

Topping och bröd
2 tomater
Sallad
8st Korvbrödsbagarn Hamburgerbröd

Salt och peppar
Olja till stekning 

3 timmar
  1. Skölj linserna och blöttlägg sedan i kallt vatten i ca 2 timmar.
  2. Finhacka vitlök, persilja och chili.
  3. Häll linserna i en sil och låt vattnet rinna av. Mixa ihop linser, vitlök, persilja, chili, solroskärnor och spiskummin i en matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
  4. Forma till 8 fina biffar och ställ kallt.
  5. Rosta sesamfrö i en torr stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
  6. Finstrimla knipplök och finhacka koriander.
  7. Blanda ihop gräddfil, sesamfrö, den gröna delen av löken (spara den vita delen till topping) och koriander. Smaka av med salt och peppar.
  8. Skiva tomaterna och skölj salladen.
  9. Hetta upp rejält med olja i en stekpanna. Stek biffarna tills de fått in färg på båda sidor.
  10. Stek eller grilla hamburgerbröden.
  11. Bygg härliga hamburgare med sallad, tomater, lök och linsbiffar, sesam- och koriandergräddfil.

2,6/5 baserat på 465 röster.