Kycklingbröst i ugn med smörad morotskräm.

Kycklingbröst i ugn med smörad morotskräm

Den smörade morotskrämen är en blandning mellan sås och puré, där den söta rotfruktssmaken balanseras upp med frisk vitvinsvinäger. Prova gärna att byta ut persiljan mot timjan eller dragon för variation!


4 portioner

4 Kycklingbröst med del av vinge

500 g morötter
3 schalottenlökar
2 msk persilja
150 g smör
1-2 tsk vitvinsvinäger

1 förp GoGreen Ekologiska Stora Vita Bönor
70 g valfri sallad
1 msk olivolja

Smör till stekning
Salt och peppar

30 minuter
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Salta och peppra kycklingbrösten. Hetta upp en stor stekpanna med smör och bryn kycklingen runtom. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och baka sedan i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills köttet nått en innertemperatur på 70 grader. 
  3. Skala under tiden morötterna och skär dem i mindre bitar. Skala schalottenlökarna och hacka två av dem grovt. Koka morötterna och de två hackade schalottenlökarna helt mjuka i lättsaltat vatten. Sila av vattnet och låt ånga av.
  4. Finhacka under tiden persiljan.
  5. Mixa samman de kokta morötterna och schalottenlökarna med smöret till en slät kräm. Tillsätt persiljan och smaka av med vinäger, salt och peppar. 
  6. Sila av och skölj bönorna och lägg dem i en skål. Skär den kvarvarande schalottenlöken i ringar och skölj salladen. Blanda ner schalottenlöken och salladen i bönorna tillsammans med olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingbrösten tillsammans med den goda morotspurén och bönsalladen.

2,9/5 baserat på 712 röster.