Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
Det måste inte vara torsdag för att du ska äta ärtsoppa, det går bra vilken dag i veckan som helst.
6 dl GoGreen gröna eller gula torkade ärter
1½ liter vatten
2-3 gula lökar, hackade
1 tärning grönsaksbuljong
1½ msk rapsolja
2 krm mejram
2 krm timjan
2-3 morötter, skivade
4 msk svensk senap
Blötlägg ärterna i kallt vatten i minst 6 timmar. Slå bort blötläggningsvattnet och koka upp ärterna i nytt vatten. Skumma av.
Tillsätt hackad lök, buljong och rapsolja, koka under lock tills ärterna är mjuka, cirka 1 timme. Smaka av med mejram och timjan.
Lägg i den skivande moroten i slutet av kokningen – den ger både färg och god smak. Späd med mer vatten om soppan känns tjock. Är soppan för tunn, fortsätt koka utan lock.
Smaka av och tillsätt eventuellt ytterligare kryddor.
Servera ärtsoppan med svensk senap och ett gott fullkornsbröd.
Your rating: