Vegetarisk ärtsoppa.

Vegetarisk ärtsoppa – grön eller gul

Det måste inte vara torsdag för att du ska äta ärtsoppa, det går bra vilken dag i veckan som helst.


4 portioner

6 dl GoGreen gröna eller gula torkade ärter 
1½ liter vatten
2-3 gula lökar, hackade
1 tärning grönsaksbuljong
1½ msk rapsolja
2 krm mejram
2 krm timjan
2-3 morötter, skivade
4 msk svensk senap

1 timme och 20 minuter

Blötlägg ärterna i kallt vatten i minst 6 timmar. Slå bort blötläggningsvattnet och koka upp ärterna i nytt vatten. Skumma av.
Tillsätt hackad lök, buljong och rapsolja, koka under lock tills ärterna är mjuka, cirka 1 timme. Smaka av med mejram och timjan. 
Lägg i den skivande moroten i slutet av kokningen – den ger både färg och god smak. Späd med mer vatten om soppan känns tjock. Är soppan för tunn, fortsätt koka utan lock. 

Smaka av och tillsätt eventuellt ytterligare kryddor.
Servera ärtsoppan med svensk senap och ett gott fullkornsbröd.


3,2/5 baserat på 505 röster.