Lins- och fetaoströra med ugnsrostat pitabröd

En smakrik röra på röda linser som passar perfekt som tillbehör på en buffé eller som drinktilltugg före maten. Genom att utesluta fetaosten och istället smaksätta med till exempel spiskummin blir röran helt vegansk.


4 portioner

Linsröra
2 dl GoGreen Röda Linser
4 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 rejält knippe persilja
200 g fetaost
½ dl olivolja eller rapsolja
Salt och peppar

4 Hatting Pitabröd

 

30 minuter
  1. Skölj linserna och koka dem mjuka i vattnet, ca 10 minuter.
  2. Sätt eventuellt på ugnen om pitabröden ska ugnsrostas.
  3. Finhacka vitlök och persilja.
  4. Smula ner fetaost i en bunke. Tillsätt kokta linser, vitlök och olja och mixa till en slät kräm med en mixerstav eller mixa i en matberedare. Vänd ner persilja och smaka av med salt och peppar.
  5. Rosta pitabröd i ugnen på 250 grader eller i brödrost tills de puffar upp och får färg. Bryt i mindre bitar och dippa i linsröran.  

 


2,9/5 baserat på 580 röster.