Saffransskorpor.

Saffransskorpor


Cirka 70 skorpor

1-1,2 l Kungsörnen vetemjöl
240 gr sötmandel
3 pkt saffran
4st ägg
4 dl socker
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
200 gr grovt hackad mandel

60 minuter
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Hacka mandeln grovt, stöt saffran med lite socker. Blanda mandel, ägg saffran, socker och salt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ihop med äggblandningen.
  3. Rulla degen till långa runda längder, ca 5cm tjocka. Lägg på plåt och grädda ca 15 min. Ta ut längderna och skär skorpor på en gång. Skär gärna lite snett så dom får en fin form.
  4. Lägg skorporna med snittytan uppåt och torka i ugnen på 100 grader i ca 30 min.

 


3,7/5 baserat på 249 röster.