Pasta carbonara med brysselkål.

Pasta carbonara med brysselkål

Det finns en uppsjö av olika varianter på ”kolarhustruns pasta”. Här gör vi en vintrig tolkning där spaghettin får sällskap av brysselkål och där sidfläsket med fördel kan ersättas av eventuella rester från julskinkan. Se till att använda en riktigt god, vällagrad ost och att servera med nymalen svartpeppar för optimalt resultat!


4 portioner

300 g Kungsörnen Prima Spaghetti

Ca 300 g bacon, rökt sidfläsk eller rökt skinka
300 g brysselkål
2 vitlöksklyftor
150 g vällagrad prästost
2 dl grädde
2 ägg 

Ev. vällagrad ost till servering 

Salt och svartpeppar
Smör till stekning 

30 minuter
  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Finstrimla baconet eller skinkan. Skala och finhacka vitlöken. Ansa brysselkålen och plocka bladen. Finriv osten.
  3. Vispa samman ägg, grädde och ost.
  4. Fräs bacon eller skinka i lite smör i en stekpanna tills baconet är krispigt eller skinkan fått fin färg. Tillsätt vitlök och brysselkål och fräs ytterligare ett par minuter tills brysselkålen mjuknat.
  5. När pastan kokat klart, häll av vattnet och blanda ner äggblandningen och bacon-/skinkfräset. Rör kraftigt till en krämig konsistens. Smaka av med salt och rejält med nymalen svartpeppar.
  6. Servera carbonaran i djupa skålar och strö gärna över extra ost samt nymalen svartpeppar.

3,7/5 baserat på 303 röster.