Minipizzor med taleggio, fikon och tryffelhonung.

Minipizzor med taleggio, fikon och tryffelhonung

Dessa pizzor blir både vackra och goda och passar perfekt som drink- eller glöggtilltugg. Tryffelhonungen lyfter smakerna ytterligare och ringlas på strax före servering.


4 portioner

½ sats enkel pizzadeg

200 g taleggio eller annan god kittost
6 färska fikon
2 msk färsk timjan
½ dl skalade hasselnötter
Salt och svartpeppar
Ca 2 msk tryffelhonung

1 timme 40 minuter
  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in en plåt i ugnen och låt den bli varm.
  2. Skär taleggion och fikonen i tunna skivor.
  3. Dela degen i åtta eller tio lika stora bitar. Kavla ut degbitarna till små pizzor. För över degbottnarna till bakplåtspapper.
  4. Fördela osten över pizzorna och lägg några skivor fikon i ett fint mönster på varje pizza. Strö över timjan och salta och peppra. För över bakplåtspappret med pizzorna till den heta ugnsplåten. Ställ in i ugnen och grädda pizzorna i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.
  5. Rosta under tiden hasselnötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Hacka dem sedan grovt.
  6. Ringla tryffelhonungen och strö de hackade nötterna över de nygräddade pizzorna.

2,9/5 baserat på 530 röster.