Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Minipizzor med taleggio, fikon och tryffelhonung
Dessa pizzor blir både vackra och goda och passar perfekt som drink- eller glöggtilltugg. Tryffelhonungen lyfter smakerna ytterligare och ringlas på strax före servering.
½ sats enkel pizzadeg
200 g taleggio eller annan god kittost
6 färska fikon
2 msk färsk timjan
½ dl skalade hasselnötter
Salt och svartpeppar
Ca 2 msk tryffelhonung
- Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in en plåt i ugnen och låt den bli varm.
- Skär taleggion och fikonen i tunna skivor.
- Dela degen i åtta eller tio lika stora bitar. Kavla ut degbitarna till små pizzor. För över degbottnarna till bakplåtspapper.
- Fördela osten över pizzorna och lägg några skivor fikon i ett fint mönster på varje pizza. Strö över timjan och salta och peppra. För över bakplåtspappret med pizzorna till den heta ugnsplåten. Ställ in i ugnen och grädda pizzorna i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.
- Rosta under tiden hasselnötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg. Hacka dem sedan grovt.
- Ringla tryffelhonungen och strö de hackade nötterna över de nygräddade pizzorna.