Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Färskpotatis med ärtkräm och löjrom
Goda små potatisstubbar som toppas med en örtsmakande ärtkräm och lyxig rom. Vill man inte slösa med löjrom går det minst lika bra att använda laxrom, eller tångkaviar för ett helvegetariskt tilltugg.
Ärtkräm
1 förp Go Green Ekologiska Gröna ärter
1 knippe gräslök
1 knippe dill
1 dl crème fraiche
2 msk pepparrotspasta/ finriven pepparrot
1 citron
Till servering
50 g löj-/lax- eller sikrom
1 knippe dill
salt och peppar
- Koka färskpotatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen kallna helt.
- Finskär gräslök och dill.
- Häll av spadet från ärterna. Mixa sedan samman alla ingredienser till ärtkrämen utom citronen med en mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
- Skär de kalla potatisarna två delar. Skär av lite på botten och så de står stadigt. Klicka eller spritsa ut ärtkrämen på potatishalvorna. Garnera med rom och dill.