Färskpotatis med ärtkräm och löjrom.

Färskpotatis med ärtkräm och löjrom

Goda små potatisstubbar som toppas med en örtsmakande ärtkräm och lyxig rom. Vill man inte slösa med löjrom går det minst lika bra att använda laxrom, eller tångkaviar för ett helvegetariskt tilltugg.


10 portioner

Ärtkräm

förp Go Green Ekologiska Gröna ärter
1 knippe gräslök
1 knippe dill
1 dl crème fraiche
2 msk pepparrotspasta/ finriven pepparrot
1 citron

Till servering
50 g löj-/lax- eller sikrom
1 knippe dill

salt och peppar

40 minuter
  1. Koka färskpotatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen kallna helt. 
  2. Finskär gräslök och dill.
  3. Häll av spadet från ärterna. Mixa sedan samman alla ingredienser till ärtkrämen utom citronen med en mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  4. Skär de kalla potatisarna två delar. Skär av lite på botten och så de står stadigt. Klicka eller spritsa ut ärtkrämen på potatishalvorna. Garnera med rom och dill.

3,2/5 baserat på 502 röster.