Köttfärssås med skogschampinjoner och stora vita bönor.

Köttfärssås med skogschampinjoner och stora vita bönor

Alla har vi våra favoriter när det kommer till köttfärssås, men ibland kan det vara kul att prova något nytt. I den här varianten ger skogschampinjoner, vin och chili ett trevligt smakdjup, medan vita bönor bidrar med härlig konsistens. Mjölken rundar av smaken utan att göra såsen för fet.


4 portioner

400 g nötfärs
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
250 g skogschampinjoner
1 röd chili
½ kruka timjan eller oregano
2 dl rött eller vitt vin
2 lagerblad
1 förp Go Green Ekologiska Krossade Tomater
1 tärning kalv- eller oxbuljong
1 dl mjölk
1 förp Go Green Ekologiska Stora Vita Bönor
300 g Kungsörnen Prima Spaghetti

Socker
Salt och peppar
Smör och/eller olja till stekning

Valfri ost till servering

45 minuter
  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Kvarta champinjonerna. Finhacka chili och repa bladen från timjan eller oregano.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med smör och/eller olja. Fräs köttfärsen tills den fått fin färg. Salta och peppra. För över färsen på ett fat och tillsätt lite mer smör och/eller olja i pannan.
  3. Fräs champinjoner, lök, vitlök, chili och timjan eller oregano tills allt fått fin färg.
  4. Tillsätt köttfärsen i pannan, slå på vinet och låt det koka in.
  5. Tillsätt krossade tomater, lagerblad och buljong. Låt sedan köttfärssåsen puttra på medelvärme ca 20-30 min, gärna längre.
  6. Koka under tiden spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  7. Sila bönorna och rör ner dem i pannan. Smaka av med socker, salt och peppar.
  8. Servera pastan och köttfärssåsen, gärna i djupa tallrikar, och toppa med valfri riven ost. 

 


3,4/5 baserat på 355 röster.