Krämig krabbröra.

Krämig krabbröra i pitabröd

Krabba som är i säsong nu på hösten är en god och ganska bortglömd råvara. I detta recept används krabbröran som fyllning i pitabröd. Om du ska på utflykt, se till att lägga röran i bröden strax innan de ska ätas så att bröden behåller sin krispighet.


4 portioner

Krabbröra
280 g rensat krabbkött eller 2 burkar krabba
½ äpple
1 knippe gräslök
1 knippe dill
1 citron, ekologisk
½ dl majonnäs
1 dl crème fraiche

Tillbehör
8 Hatting Pitabröd
1 liten röd lök
1 knippe ärtskott
100 g blandad sallad 

Salt och peppar

30 minuter
  1. Om krabbkött på burk används, låt det rinna av i en sil och pressa ut överflödig vätska. 
  2. Tärna äpplet, finhacka gräslök och dill. Skölj citronen noga och finriv skalet. Blanda samman krabbkött, äpple, gräslök, dill, citronskal, majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  3. Värm pitabröden i ugnen eller i brödrost.
  4. Skala och finstrimla rödlöken. Skölj ärtskotten och salladen.
  5. Fyll pitabröden med ärtskott, sallad, rödlök och krabbröra.

3,1/5 baserat på 675 röster.