Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Krämig krabbröra i pitabröd
Krabba som är i säsong nu på hösten är en god och ganska bortglömd råvara. I detta recept används krabbröran som fyllning i pitabröd. Om du ska på utflykt, se till att lägga röran i bröden strax innan de ska ätas så att bröden behåller sin krispighet.
Krabbröra
280 g rensat krabbkött eller 2 burkar krabba
½ äpple
1 knippe gräslök
1 knippe dill
1 citron, ekologisk
½ dl majonnäs
1 dl crème fraiche
Tillbehör
8 Hatting Pitabröd
1 liten röd lök
1 knippe ärtskott
100 g blandad sallad
Salt och peppar
- Om krabbkött på burk används, låt det rinna av i en sil och pressa ut överflödig vätska.
- Tärna äpplet, finhacka gräslök och dill. Skölj citronen noga och finriv skalet. Blanda samman krabbkött, äpple, gräslök, dill, citronskal, majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Värm pitabröden i ugnen eller i brödrost.
- Skala och finstrimla rödlöken. Skölj ärtskotten och salladen.
- Fyll pitabröden med ärtskott, sallad, rödlök och krabbröra.