Kycklingfilé med krämig tomatbulgur.

Kycklingfilé med krämig tomatbulgur

Bulgurn blir riktigt smakrik när den får koka tillsammans med vitt vin och tomater och sedan rundas av med färskost och vällagrad prästost. Prova gärna att ersätta persiljan med färsk spenat eller timjan för variation. Servera tillsammans med kycklingfilé. 


4 portioner

4 Kycklingbröst

1 knippe persilja
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 dl torrt vitt vin
4 dl GoGreen Bulgur
1 förp GoGreen Ekologiska Krossade tomater
4 dl vatten
100 g vällagrad prästost
100 g färskost

Smör till stekning
Salt och peppar

30 minuter
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Salta och peppra kycklingbrösten på båda sidor. Hetta upp en stor stekpanna med smör och stek kycklingen så att den får fin färg på båda sidor. Lägg kycklingbrösten i en ugnsfast form och stek sedan i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills kycklingen är genomtillagad (Innertemperatur 70 grader). 
  3. Skölj persiljan. Grovhacka bladen och finhacka stjälkarna. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök, vitlök och persiljestjälkarna i smör i en kastrull tills löken är glansig. Slå över vinet och låt koka ner ett par minuter. Tillsätt bulgurn, tomaterna och vattnet och låt koka upp. Koka bulgurn på medelhög värme utan lock ca 8-10 minuter, rör om då och då.
  4. Riv osten och blanda ner i bulgurn tillsammans med färskosten och persiljebladen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera den ugnsstekta kycklingen tillsammans med den krämiga tomatbulgurn.

3,2/5 baserat på 314 röster.