Indisk ärtsoppa.

Ärtsoppa på indiskt vis

Het soppan som kan behöva en svalkande raita. Blanda naturell yoghurt med hackad mynta, lite socker, salt och riven gurka. Ett mästerkocksrecept signerat Sigrid Bárány.


4 portioner

1 hackad gul lök
1 msk färsk ingefära
1 finhackad färsk chili, urkärnad (kan uteslutas)
2 msk smör
½ tsk gurkmeja (kan uteslutas)
1 ½ tsk spiskummin
1 tsk garam masala
6 dl grönsaksbuljong
4 dl Go Green Svenskodlade gula ärter

Salt efter smak
2 msk hackad färsk koriander (kan uteslutas eller bytas ut mot persilja)

25 minuter
  1. Fräs lök, ingefära och chili i olja tills löken är mjuk och genomskinlig. Tillsätt kryddorna och fräs i någon minut till. Häll på buljong och ärtor och låt koka tills ärtorna kokar sönder, ca 15 minuter.
  2. Mixa soppan med stavmixer så att den får en slätare konsistens. Smaka av med salt och tillsätt koriander som får sjuda med någon minut innan soppan serveras.

Servera gärna soppan med ett gott bröd bakat på Kungsörnens Surdegsmix.


3,3/5 baserat på 362 röster.