Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Kycklingbiffar med bacon- och ädelostsås
En enkel men smakrik rätt som passar lika bra en regnig tisdag som en lyxig fredag.
1 pkt bacon (140 g)
400 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 ägg
1 msk färsk timjan alternativt 1 tsk torkad
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
140 g ädelost
100 g spenat
Salt och svartpeppar
Smör och olja till stekning
300 g Kungsörnen Prima Tagliatelle
- Strimla baconet fint och stek krispigt i lite olja.
- Finhacka vitlök och schalottenlök och blanda ihop tillsammans med färs, lök, ägg, timjan, salt och peppar.
- Rulla till fina små bollar och stek sedan på medelvärme i smör och olja.
- Slå över vinet, låt koka in och tillsätt därefter vispgrädde.
- Smula ned osten och låt puttra ihop ca fem minuter, späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock.
- Vid servering; vänd ner bacon, spenat och smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt tagliatelle.