Kycklingbiffar med bacon- och ädelostsås.

Kycklingbiffar med bacon- och ädelostsås

En enkel men smakrik rätt som passar lika bra en regnig tisdag som en lyxig fredag.


4 portioner

1 pkt bacon (140 g)
400 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 ägg
1 msk färsk timjan alternativt 1 tsk torkad

1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
140 g ädelost
100 g spenat
Salt och svartpeppar
Smör och olja till stekning
300 g Kungsörnen Prima Tagliatelle

45 minuter
  1. Strimla baconet fint och stek krispigt i lite olja.
  2. Finhacka vitlök och schalottenlök och blanda ihop tillsammans med färs, lök, ägg, timjan, salt och peppar.
  3. Rulla till fina små bollar och stek sedan på medelvärme i smör och olja.
  4. Slå över vinet, låt koka in och tillsätt därefter vispgrädde.
  5. Smula ned osten och låt puttra ihop ca fem minuter, späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock.
  6. Vid servering;  vänd ner bacon, spenat och smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt tagliatelle.

3,1/5 baserat på 748 röster.