Medelhavslasagne med lammfärs, basilika och fetaost.

Lasagne med lammfärs, basilika och fetaost

En mustig lasagne som tack vare färdig Salsa går snabbt och enkelt att förbereda. Servera gärna tillsammans med en stor grönsallad med krispiga blad.


4 portioner

Lammfärssås
400 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
½ kruka basilika
2 förp Go Green Salsa
1 msk ox- eller kalvfond eller 1 tärning ox- eller kalvbuljong

Béchamelsås
2 msk smör
2 msk Kungsörnen Kärnvetemjöl
5 dl mjölk
200 g fetaost

ca 10 st lasagneplattor 
100 g vällagrad ost 

Salt och peppar
Smör eller olja till stekning 

60 minuter
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Plocka och strimla basilikan, spara eventuellt några blad till garnering.
  3. Stek färsen i smör eller olja i en stor stekpanna tills den fått lite färg. Salta och peppra. Tillsätt vitlök och oregano och fräs vidare ett par minuter. Tillsätt sedan salsan och låt allt puttra ihop på låg temperatur under tiden som béchamelsåsen förbereds.
  4. Smält smöret i en kastrull. Vispa ned mjölet så att det bildas en klumpfri smet. Vispa sedan ner mjölken och låt såsen koka upp. Låt puttra några minuter under omvispning tills såsen tjocknat något. Dra av från värmen, smula ner fetaosten och smaka av med lite salt och peppar.
  5. Riv den vällagrade osten.
  6. Varva lammfärsfärssås, bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, ca 20x30 cm. Börja med lammfärssås och avsluta med bechamelsås och riven ost. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills pastan mjuknat och lasagnen fått fin färg. Garnera eventuellt med några basilikablad och servera.

3,5/5 baserat på 194 röster.