Energibar med frukt och frön.

Energibar med frukt och frön

Dessa maffiga mellanmålsbitar är fullspäckade med smak och energi. Havregryn är rikt på betaglukan, en sorts vattenlösligt fiber, medan pumpakärnor, solroskärnor och linfrö är fulla av goda fetter. Smeten går att variera efter smak och vad som finns i skafferiet, det viktiga är att proportionerna blir ungefär desamma.


20 portioner

3 dl AXA Ekologiska Havregryn
1 dl riven kokos
400 g dadlar
2 dl russin
1 dl Go Green Pumpakärnor
2 dl Go Green Solroskärnor
½ dl Go Green Linfrö
330 g jordnötssmör, gärna crunchy

Eventuellt 2 tsk kanel eller kardemumma

45 minuter
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mixa samman alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt och eventuellt kanel eller kardemumma.
  3. Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd ugnsfast form, ca 20×30 cm.
  4. Skär degen i ca 20 bitar, det gör att de blir lättare att dela efter gräddningen.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 min, eller tills degen fått lite färg och satt sig.
  6. Låt svalna helt och dela sedan i bitar.

 


3,4/5 baserat på 368 röster.