Asiatisk biffwok med sesamfrön och spaghettini

Denna sesamkryddade biffwok påminner om den japanska yakinikun i smaken. En fräsch, smakrik och lite annorlunda rätt, väl värd att prova!  


4 portioner

Marinerad lövbiff
500 g lövbiff
2 vitlöksklyftor
ca 3 cm färsk ingefära
1-2 röda chilifrukter
1 msk rå- eller strösocker
1 dl japansk soja
½ msk sesamolja

Wok
½ dl Go Green Skalat Sesamfrö
250 g champinjoner
250 g grönkål
½ purjolök
1 dl vatten + resterande marinad

400 g Kungsörnen Spaghettini 

Salt och peppar
Olja till stekning

40 minuter
  1. Strimla lövbiffen. Skala vitlöken och ingefäran. Finhacka vitlöken, ingefäran och chilin. Lägg köttet i en skål tillsammans med vitlök, ingefära, chili, socker, soja och sesamolja. Låt marinera ca 10 min.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Häll av på en tallrik.
  3. Skär champinjonerna i kvartar. Skölj och riv bladen från grönkålen. Dela, skölj och finstrimla purjolöken.
  4. Hetta upp en stor stekpanna med olja till hög temperatur. Ta upp köttet ur marinaden (spara marinaden) och stek i omgångar i pannan tills köttet fått fin färg. Torka ur stekpannan mellan stekningarna med fuktat hushållspapper. Lägg det färdigstekta köttet i en skål.
  5. Hetta upp pannan med olja och stek champinjonerna tills de fått fin färg. Tillsätt purjolöken och fortsätt fräsa ytterligare ett par minuter. Salta och peppra. Blanda ner grönkålen, vatten och resterna av marinaden. Låt koka ihop några minuter. När grönkålen är mjuk: tillsätt lövbiffen. Smaka av woken med soja, sesamolja och eventuellt socker.
  6. Koka spaghettinin enligt anvisningen på paketet.
  7. Servera spaghettinin tillsammans med biffwoken och de rostade sesamfröna. 

3,4/5 baserat på 356 röster.