Kycklingburgare med tomatsalsa och cheddargräddfil.

Kycklingburgare med tomatsalsa och cheddargräddfil

Härliga burgare fulla med smak. Den smaksatta gräddfilen är en riktig höjdare och passar till nästan allt. Använd gärna svenska, solmogna tomater i salladen eftersom de är som allra bäst den här tiden på året.


4 portioner

4 kycklingfiléer

200 g tomater
1 knippe kruspersilja
1 liten röd lök
2 msk olivolja
½-1 msk valfri vinäger
Salt och svartpeppar
En nypa socker

100 g vällagrad cheddarost
1-2 vitlöksklyftor
3 dl gräddfil

ca 100 g krispig sallad
Korvbrödsbagarn Fiberrika Hamburgerbröd 
Smör och/eller olja till stekning

30 minuter
  1. Finhacka tomaterna och persiljan och skär rödlöken i ringar. Blanda med olivoljan och vinägern och smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Låt röran stå svalt fram till servering.
  2. Finriv osten och vitlöken och blanda ihop med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela kycklingfiléerna längs med så att varje filé delas i två tunnare ”skivor”. Salta och peppra generöst.
  4. Pensla kycklingfiléerna med olja och grilla dem, eller stek dem på hög temperatur i smör i en stekpanna tills de fått fin färg och är genomtillagade.
  5. Grilla hamburgerbröden på grillen eller i en torr stekpanna tills de är varma och fått fin färg. Passa noga så att de inte bränns vid!
  6. Montera maffiga hamburgare med kyckling, tomatröra och cheddargräddfil!

3,1/5 baserat på 295 röster.