Pavlova med rostade frön och färska bär.

Pavlova med rostade frön och färska bär

Med puffat ris i marängen fås ett gott krisp som tillsammans med toppingen bestående av rostade frön och cashewnötter fungerar som en härlig kontrast till de sötsyrliga bären och den lena grädden. Pavlovan görs i portionsstorlek, men man kan också göra en enda stor pavlova och sedan toppa den med bär och grädde.


10 portioner

20 min + 60 min i ugn
Maräng
4 äggvitor
3 dl socker
1 tsk citronsaft
1 msk maizena
2 dl Axa Vårgårda Ris
200 g GoGreen Salladsmix

Garnering
5 dl blandade bär, t.ex. Jordgubbar, hallon och blåbär
3 dl vispgrädde

1 timme 20 minuter
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum. Bunken ska gå att vända upp och ned. 
  3. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast och pärlemorsliknande marängsmet. Detta tar ca 7-10 minuter.
  4. Tillsätt citronsaften och sikta ner maizena. Rör ner det puffade riset och blanda runt.
  5. Klicka eller spritsa ut marängen i portionsstora klickar på en till två plåt(ar) med bakplåtspapper. Fördela salladsmixen ovanpå marängerna.
  6. Ställ in plåten och sänk ugnsvärmen till 100 grader. Låt baka i ca 60 – 80 minuter. Låt bottnarna svalna i avstängd ugn för helt torr maräng. Ta annars ut dem när de är krispiga utanpå och lite mjuka inuti.    
  7. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Vispa grädden. 
  8. Garnera pavlovan med grädde och bär.

3,2/5 baserat på 331 röster.