Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
En saftig kaka som smaksätts med citronskal och punch eller konjak. Om man inte har sprit hemma blir kakan lika god ändå. Prova gärna att servera tillsammans med vispad crème fraiche.
2 stora fasta päron
1 ½ dl strösocker
2 ägg
150 g rumsvarmt smör
2 msk punsch eller konjak
1 citron, skalet
2 ½ dl Kungsörnen Vetemjöl
1 nypa salt
1 dl AXA Mannagryn
Florsocker till garnering
1. Sätt på ugnen på 200°c.
2. Skär päronen i fina klyftor, ca 2 cm tjocka. Vispa strösocker och ägg vitt och pösigt. Riv det gula av skalet från en citron med ett fint rivjärn.
3. Rör ner citronskal, smör och punsch i äggvispet. Blanda vetemjöl, salt och mannagryn och vänd ner i smeten.
4. Smöra en form med löstagbarkant, ca 24 cm i diameter. ”Bröa” den med mannagryn och smeta ut smeten i formen med en slickepott. Tryck ner päronen i ett vackert mönster.
5. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Prova om kakan är färdig genom att sticka med en potatissticka. Kakan ska inte vara kladdig när den är färdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Pudra med florsocker strax före servering och servera tillsammans med lättvispad grädde eller crème fraiche.
Your rating: