Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Krämig vegetarisk svamp- och getostpanna
Den här rätten blir fyllig och mustig tack vare smakrika svampar och vitt vin. Blanda gärna ner lite späd sallad eller bladspenat precis vid servering, det ger fräschör!
200 g blandad svamp, gärna skogschampinjon och portabello, strimlad
1 liten purjolök, finstrimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 squash, skuren i kuber
3 msk tomatpuré
1 dl vitt vin eller vatten
200 g chèvre
½ kruka oregano, repade blad
Salt och svartpeppar
Smör eller olja till stekning
300 g Kungsörnen Fiberpasta Spaghetti
Ev 70 g späd sallad, sköljd
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Fräs svampen, purjolöken, vitlöken och squashen i rejält med smör eller olja i en stor stekpanna. Fräs eventuellt i två omgångar så att alla grönsaker får fin färg.
3. Tillsätt tomatpurén och fräs vidare några minuter så att tomatpurén rostas något.
4. Tillsätt vinet eller vattnet och låt allt koka ihop ett par minuter.
5. Smula ner chèvren och tillsätt oreganon. Smaka av med salt och rejält med nymalen peppar.
6. Rör ner pastan och eventuellt salladen i grönsakspannan, rör om väl och servera direkt!