Kycklingpasta med zucchini.

Kycklingpasta med zucchini, fetaost och rostad mandel

Fusilli tillsammans med en krämig sås på kyckling, zucchini och purjolök passar som både vardags- och festmat. Rätten toppas med syrlig fetaost och saltrostad mandel – gott och snabblagat!


4 portioner

400 g Kungsörnen Havrefusilli – Må bra
4 kycklingfiléer
1 zucchini
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
100 g saltrostad mandel
200 g fetaost

Salt och peppar
Smör eller olja till pasta och stekning

30 minuter
  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt en klick smör eller lite olja och håll varmt fram till servering.
  2. Skär kycklingfiléerna i munstora bitar. Dela zucchinin på hälften och skär sedan i sneda skivor. Dela purjolöken längs med, skölj den och skär sedan i strimlor. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med smör eller olja. Stek kycklingen tills den får fin färg. Tillsätt zucchinin och fortsätt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt sedan purjolök och vitlök och stek vidare tills löken mjuknat något. Slå över grädden och låt koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka mandeln lätt.
  5. Servera pastan tillsammans med den krämiga kyckling- och zucchinisåsen. Smula över fetaost och toppa med rostad mandel.

3,5/5 baserat på 345 röster.