Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
Kyckling och quinoa i en friskt syrlig sås för en godare vardag. Ett recept signerat mästerkocken Sigrid Bárány.
Ciderkyckling
100 g rimmat fläsk, tärnat
15 cm purjolök, skivad
600 g kycklinglårfilé, skuren i mindre bitar
½ tsk dragon eller timjan
2 dl torr fransk äppelcider eller ½ dl koncentrerad äppeljuice, 1,5 dl vatten och 2 tsk äppelcidervinäger
2 dl vispgrädde eller crème fraiche
1 krm cayennepeppar
2 msk färsk hackad persilja
salt och svartpeppar efter smak
Quinoasallad
2 dl okokt Go green quinoa
1/2 hönsbuljongtärning
2 morötter skurna i stavar
300 g jordärtskocka (kan bytas ut mot palsternacka) i 2 cm tärningar
1 stor rödlök, i klyftor
Olivolja
Salt och svartpeppar efter smak
Hackad bladpersilja till garnering
Stek fläsket på medelhög värme så att fettet smälter ut och fläsket får lite stekyta. Lyft upp fläsket på en tallrik och lägg ner kycklingen. Om det inte har smält ut tillräckligt med fett i stekpannan, tillsätt en smula smör. Bryn kycklingbitarna och lyft sedan upp dem ur pannan. Bryn purjolöken och rör i dragon eller timjan och låt steka någon minut. Lägg över alltihop i en gryta och slå över äppelcider eller juice och vinäger samt grädde eller crème fraiche. Lägg på lock och sjud i 20 minuter eller tills kycklingen är mör. Smaka av med cayennepeppar, svartpeppar och salt och rör tills sist ner persiljan.
Värm ugnen till 225. Blanda rotselleri, jordärtskocka och rödlök med salt och olivolja i en långpanna och rosta dem mjuka i ugnen i 20 minuter. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet men byt ut saltet mot den halva hönsbuljongtärningen. Blanda den färdiga quinoan med de rostade rotsakerna och smaka av med salt och svartpeppar. Garnera eventuellt med bladpersilja. Servera kycklinggrytan med quinoasalladen och en grönsallad eller kokt broccoli.
Your rating: