Champinjonkrokett med tryffelmajonnäs.

Champinjonkrokett med tryffelmajonnäs

Festliga och annorlunda drinktilltugg med lyxig hemmagjord majonnäs.


4 portioner

4 potatisar
1 äggula
200 g blandad svamp, t.ex. skogschampinjon och portabello
100 g vällagrad cheddarost, riven
2 msk smör
Salt och svartpeppar

3 dl GoGreen boveteflingor    
1-2 dl Kungsörnen vetemjöl
2 ägg
Salt och svartpeppar

Tryffelmajonnäs
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 ½ dl matolja
½ -1 tsk tryffelolja
salt och svartpeppar

ca ½ l matolja till fritering

60 minuter
  1. Skala och koka potatisen i väl saltat vatten.
  2. Skär svampen i små bitar, och stek gyllenbrun i smör. Salta, peppra och låt svalna.
  3. Pressa potatisen genom en finmaskig sil eller potatispress. Rör samman med äggula, ost och svamp. Smaka av med salt och peppar. Rulla smeten till små fina bollar.
  4. Fördela mjöl, ägg och bovete i tre skålar. Salta och peppra vetemjölet. Rulla därefter bollarna i vetemjöl, sedan i ägget och sist i boveteflngorna.
  5. Värm oljan i en kastrull till 180 grader eller till en brödbit blir gyllenbrun på ca 30 sekunder. Se till att ha ett lock i närheten och att fläkten är avstängd. Förbered ett fat med hushållspapper för bollarna att rinna av på. Fritera bollarna, några i taget, till dem är gyllene.
  6. Rör ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt matoljan droppvis under konstant vispning. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.

3,3/5 baserat på 321 röster.