Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Champinjonkrokett med tryffelmajonnäs
Festliga och annorlunda drinktilltugg med lyxig hemmagjord majonnäs.
4 potatisar
1 äggula
200 g blandad svamp, t.ex. skogschampinjon och portabello
100 g vällagrad cheddarost, riven
2 msk smör
Salt och svartpeppar
3 dl GoGreen boveteflingor
1-2 dl Kungsörnen vetemjöl
2 ägg
Salt och svartpeppar
Tryffelmajonnäs
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 ½ dl matolja
½ -1 tsk tryffelolja
salt och svartpeppar
ca ½ l matolja till fritering
- Skala och koka potatisen i väl saltat vatten.
- Skär svampen i små bitar, och stek gyllenbrun i smör. Salta, peppra och låt svalna.
- Pressa potatisen genom en finmaskig sil eller potatispress. Rör samman med äggula, ost och svamp. Smaka av med salt och peppar. Rulla smeten till små fina bollar.
- Fördela mjöl, ägg och bovete i tre skålar. Salta och peppra vetemjölet. Rulla därefter bollarna i vetemjöl, sedan i ägget och sist i boveteflngorna.
- Värm oljan i en kastrull till 180 grader eller till en brödbit blir gyllenbrun på ca 30 sekunder. Se till att ha ett lock i närheten och att fläkten är avstängd. Förbered ett fat med hushållspapper för bollarna att rinna av på. Fritera bollarna, några i taget, till dem är gyllene.
- Rör ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt matoljan droppvis under konstant vispning. Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.