Lobsterrolls.

Lobster rolls – korvbröd med krämig hummerfyllning

Snabbmat när den är som allra bäst, och lyxigast! Hummerfyllda korvbröd har sedan en tid tillbaka varit populära i USA, och vi förstår varför - smörstekt korvbröd fyllt med en krämig hummerröra med smak av citron och gräslök är helt enkelt oemotståndligt. Skurna i mindre bitar passar de perfekt som tilltugg till drinken, men tillsammans med en sallad kan de även ätas till för- eller varmrätt.


4 portioner

Fyllning
2 kokta humrar (kan ersättas med kräftstjärtar och/eller räkor)
1 knippe gräslök
½ citron, ekologisk
1 dl majonnäs
½ dl crème frâiche
½ tsk dijonsenap

Till servering
Sallad
Korvbrödsbagarn Korvbröd Havre & Dinkel
Salt och nymalen svartpeppar
Några droppar tabasco eller annan het sås, alternativt en nypa cayennepeppar
Smör till stekning

30 minuter
  1. Dela humrarna på hälften. Krossa klorna lätt med en nötknäppare eller baksidan av knivskaftet och plocka ur hummerköttet. Hacka köttet grovt och lägg i en skål.
  2. Finskär gräslöken. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet.
  3. Rör samman majonnäs, crème fraîche, senap, gräslök (spara lite till garnering) och citronskal i en skål. Blanda ner hummerköttet och smaka av med salt, peppar, citronsaft och tabasco/chilisås/cayennepeppar.
  4. Skölj och torka salladen.
  5. Smörstek korvbröden i en stekpanna.
  6. Lägg några salladsblad på varje bröd och toppa med hummerröran.
  7. Garnera med gräslök och servera!

3,2/5 baserat på 326 röster.