Honungsslungade äpplen med havreflakes.

Honungsslungade äpplen med havreflakes

En lyxig frukost där äpplen och russin steks i smör, honung och kardemumma för att sedan toppas med Axas krispiga havreflakes. Äpplena passar bra att servera till keso, yoghurt, fil eller gröt. Ett perfekt sätt att ta tillvara de först svenska äpplena!


4 portioner

2 röda, svenska äpplen
2 msk smör
2 msk honung
½ dl russin
1 tsk stött kardemumma
1 citron
3 dl Axa Havre Flakes
400 g keso

15 minuter
  1. Skär äpplena i klyftor eller tärningar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs äpplena på medelvärme tills de fått lite färg. Tillsätt honung, russin och kardemumma och låt koka ihop tills äpplena blivit mjuka men fortfarande behåller sin konsistens.
  3. Riv det gula av skalet från citronen på den finaste sidan av rivjärnet och blanda ner i äpplena.
  4. Fördela keso och de honungsfrästa äpplena på tallrikar och toppa med havreflakes.

3,3/5 baserat på 373 röster.